UREĐAJ za čistu i alkalnu vodu-Aquarion

Objavljeno: 08.11.2013. 13:26 u kategoriji Calivita Internacional

Uređaj za pročišćavanje/ioniziranje vode prozvodi vodu bogatu kisikom, pročišćenu od kemikalija, teških metala te ju dijeli na alkalnu i kiselu. Ionizirana alkalizirana voda povećava baznu vrijednost organizma te ima antioksidativna svojstva.

Uređaj za pročišćavanje/ioniziranje vode prozvodi vodu bogatu kisikom, pročišćenu od kemikalija, teških metala te ju dijeli na alkalnu i kiselu. Ionizirana alkalizirana voda povećava baznu vrijednost organizma te ima antioksidativna svojstva, a kisela voda je korisna za vanjsku uporabu.

Aquarion proizvodi alkaliziranu, ioniziranu, sterilnu, oksigeniranu i biološki aktivnu vodu oslobođenu teških metala i kemikalija. Alkalna ionizirana voda rezultat je višestrukog filtriranja, dekloriranja i električne separacije vodovodne vode. Ovaj tip uređaja ima filter čije pore su 1000 puta manje od bakterija i 100 puta manji od virusa, sam se čisti te ne nakuplja nečistoće. U procesu ionizacije dobivamo alkalnu i kiselu vodu. Alkalna voda sadržava 1 kisikov atom i 1 vodik (OH-), dok molekule kisele vode imaju jedan atom kisika i 3 atoma vodika (H3O+). Ovako ionizirana voda ima i posebna fizikalna svojstva. Naime, molekule vode se u prirodi nikada ne nalazi pojedinačno, već teže povezivanju tvoreći tzv. klastere. U običnoj vodi nalazimo od 12-18 molekula vode povezanih u klaster koji je prevelik da bi ga stanica apsorbirala direktno. Ionizirana alkalna voda ima heksagonalni oblik kojega sačinjava samo 6 molekula vode pa se naziva mikroklaster voda ili jednostavno – mikrovoda. Mikrovoda direktno ulazi u stanicu kroz specijalne stanične pore (aquaporin), a zahvaljujući promijenama u strukturi klastera hidratacijska sposobnost ovakve vode penje se do 6 puta. Alkalizirana ionizirana voda djeluje na stanice tijela poput vodopada koji čisti tijelo, aktivira imunitet i jača ga, te se tijelo počinje samo obnavljati. Jedno od važnih svojstava ionizirane alkaline vode je svojstvo mekšanja. Najmekši fiziološki period je djetinjstvo, dok, s godinama naše stanice, tkiva i organi postaju sve tvrđi i nefleksibilniji.

Konzumacijom ovakve vode povećava se sposobnost otapanja tvari, te je i djelotvornost metabolizma višestruko učinkovitija, što se odražava i na ubrzano uklanjanje otrova iz tijela zbog njihovog bržeg otapanja. Tako se konzumacijom ovakove vode daleko uspješnije čiste i krvne žile. Jedan od zabilježenih pozitivnih učinaka je i rješenje problema sa zatvorom nakon nekoliko tjedana korištenja alkalizirane ionizirane vode. Kisela voda, koja se proizvodi ovim uređajem, je vrlo dobra za našu kožu. Posebno se preporučuje osobama koje imaju gljivice na rukama, nogama ili noktima, a u tu svrhu se preporučuje 30- minutno namakanje u kiseloj vodi. Žene je mogu koristiti za intimnu njegu za održavanje zdravlja vaginalne flore ili kod pojave vaginalnih gljivica. Kiselu vodu možemo koristiti i za ispiranje nosne šupljine kod hunjavice, upale, alergijskog rinitisa itd. Kiselu vodu možemo koristiti i u domaćinstvu za dezinfekciju površina u kućanstvu bez upotrebe kemikalija.