Spirulina&chlorella za staničnu prehranu

Objavljeno: 09.11.2013. 17:16 u kategoriji Calivita Internacional - o proizvodima

Objedinjavajući najvrednije kopnene i morske biljke stvorena je super hrana za čistu staničnu prehranu. Zbog svoje hranjivosti, lužnatosti, visokog sadržaja klorofila i minerala, odličan je tjelesni pročistač koji učinkovito neutralizira…

Objedinjavajući najvrednije kopnene i morske biljke stvorena je super hrana za čistu staničnu prehranu. Zbog svoje hranjivosti, lužnatosti, visokog sadržaja klorofila i minerala, odličan je tjelesni pročistač koji učinkovito neutralizira i odstranjuje škodljive tvari, osnažuje imunitet i održava ga u ravnoteži. Posebno je potpora za jačanje djelatnosti jetara/žuči, poticanje probave i rada probavnih žlijezda, poticanje izlučivanja viška tekućine u organizmu, kod urinarnih tegoba. Preporučuje se osobama sklonim debljanju, kao i onima koje pate od nakupina celulita, zbog svog objedinjenog djelovanja na krvotok, jetra, žuč, bubrege i limfu. Preporučujemo ga osobama koje su anemične, hrane se jednolično i izbjegavaju povrće.

Alge sadrže znatno više hranjivih tvari od većine tradicionalnih namirnica, gotovo da imaju savršen sastav i omjer hranjivih tvari te se stoga sve češće koriste kao prirodni dodatci prehrani. Sve vrste algi sadrže velike količine raznovrsnih minerala i oligoelemenata, po čemu su jedinstvene u živom svijetu na Zemlji.To je i razlog što se iz njih industrijski dobivaju, između ostalog i jod, brom i mangan. Posebno su bogate jodom i kalijem, zbog čega se preporučuju osobama na dužoj terapiji diureticima. Nadalje, sadrže punovrijedne, lako probavljive bjelančevine i esencijalne aminokiseline. Također sadrži sve vitamine B-kompleksa, uključujući i B12 te vitamine C, E i A. Od ostalih hranjivih tvari zastupljene su linolna kiselina, RNK/DNK, klorofil koji je nužan u samoobnavljajućim procesima, a pokazuje i protubakterijsko i alkalizirajuće djelovanje.

Prema dosadašnjim spoznajama, alge jačaju imunitet, odnosno otpornost organizma na bolesti, pomažu probavne procese i sudjeluju u odstranjivanju štetnih i škodljivih tvari iz tijela. Povoljno djeluju u obrani od degenerativnih bolesti. Pokazuju i blagotvorno zaštitno djelovanje u obrani od zloćudnih tumora (jačanjem tijekova imunološkog nadzora), a u svojstvu antioksidansa pomažu u neutralizaciji slobodnih radikala. U Japanu se na temelju istraživanja smatra da alge u izvjesnoj mjeri djeluju kao zaštita od radioaktivnog (nuklearnog i rendgenskog) zračenja.

Mlada zelena pšenica je prirodna hrana iznimne hranidbene (nutritivne) vrijednosti i istovremeno tjelesni pročistač s obzirom na visok udjel klorofila. Svojstvo čišćenja odnosi se na limfni sustav, krvotok, jetru i probavni trakt. Zbog svoje lužnatosti i visokog sadržaja hranjivih sastojaka i klorofila, ona je cjelovita uravnotežena hrana, laka za upijanje.

Mlada pšenica se zbog fitoestrogenog djelovanja savjetuje kod menopauzalnih tegoba, za lučenje mlijeka kod dojilja, idealna je nadopuna za sve žene koje imaju tegobe sa maternicom, zatim kod probavnih tegoba i alergije.

Smjesa povrća

Ovaj je složeni pripravak sadržava tvari diuretskog djelovanja. Otečenost koja se javlja u predjelu bokova, bedara i donjeg dijela nogu kao i sam celulit posljedica je nakupljanja otpadnih tekućina u tkivima te gubljenje funkcije vezivnog tkiva (prevelika propusnost).

Bogat sadržaj joda i sumpora (posebice bogat izvor su kupus i alge), ima važnu ulogu u održavanju zdravlja vezivnog tkiva, hrskavice, krvnih žila. Doprinose i ukupnom čišćenju tijela, posebno sluzokože želuca i crijeva pri čemu smiruju upale, katar, gastritis i djeluju baktericidno. Kupus je inače odlična namirnica jer pomaže razbijanju masnih stanica posebno u predjelu trbuha. Rajčica sadrži mnoge organske kiseline i pektine koji povećavaju izlučivanje vode iz organizma te je pogodna kod osoba koje boluju od reume, upale zglobova, gihta, kamenaca u bubregu i žuči. Ovdje je značajna uloga i sjemenki celera čija eterična ulja i terpeni djeluju protubakterijski i protugljivično počevši od sluznice usta, grla, crijeva, a kako se izlučuju putem urina, djeluju dezinfekcijski na mjehur i bubrege pomažući na taj način kod upala mokraćnih putova i tegoba s mokrenjem.

Ovaj pripravak sadržava najznačajnije koleretike u biljnom svijetu. Korijen maslačka je izvanredan koleretik te se u modernoj fitoterapiji koristi kod čišćenja jetara i žuči, za smanjenje kolesterola, kod zatvora jer potiče kretnje (peristaltiku) crijeva, kod pretilosti i celulita. Brokula zajedno sa kupusom i prokulicom, također pomaže u sniženju serumskog kolesterola. Naime, ovo povrće sadrži vlakno kalcij-pektat koje na sebe veže žučne kiseline, te se povećava sposobnost jetara da veže višak kolesterola iz krvi. Na stvaranje žuči djeluju i celer, rotkva i maslačak. Ovakvim učinkovitijim i češćim pražnjenjem žučnjaka smanjuje se mogućnost tvorbe kamenaca, rješava se zastoj crijeva (zatvor), a sama jetra biva sposobnija prihvatiti višak kolesterola iz krvi.

Laksativna svojstva temeljena su na sadržaju aloje i dijetalnih vlakana. Antrakinonski spojevi aloje potiču pražnjenje crijeva bez grčeva. Dijetetska vlakna imaju korisnu ulogu u probavi, povećavaju osjetljivost inzulina i tako sprječavaju razvoj dijabetesa tipa 2, te daju osjećaj sitosti.

Kelj, prokulica i brokula posebno se izdvajaju iz obitelji kupusnjača bogatstvom organosumpornih sastojaka, kao što su glukozinolati, a koji se iskazuju blagotvorno djelovanje kod nekih oblika raka (rak dojke ili jajnika).

 

Sastojci u jednoj tableti:

Spirulina, prah (Arthrospira platensis)………………………………….250 mg

Chlorella, prah (Chlorella pyrenoidosa)………………………………..250 mg

Pšenica, prah lišća (Triticum aestivum)………………………………..100 mg

Lucerna, prah lista (Medicago sativa)…………………………………..100 mg

 

Smjesa (140 mg)

Celer, prah sjemena (Apium graveolens)……………………………….15 mg

Alga kelp, prah (Ascophyllum nodosum)…………………………………15 mg

Kupus, prah (Brassica oleracea)……………………………………………….5 mg

Špinat, prah (Spinacia oleracea)………………………………………………15 mg

Maslačak, prah korijena (Taraxacum officinale)……………………….15 mg

Peršin, prah lista (Petroselinum crispum)……………………………….15 mg

Ekstrakt luteina (10%)………………………………………………………………10 mg

Ekstrakt rajčice sa 5% likopena (Lycopersicon esculentum)….10 mg

Prokulica, prah lista (Brassica oleracea)…………………………………10 mg

Crna rotkva, prah korijena (Raphanus sativus var.niger)…………10 mg

Aloe Vera, prah lista (Aloe barbadensis)……………………………………5 mg

Brokula, prah nadzemnih dijelova (Brassica oleracea)……………..5 mg

 

Napomena:

Ovaj pripravak se ne preporučuje kod začepljenja žučnih vodova. Oprez je potreban kod žučnih kamenaca, jer koleretično djelovanje biljaka ih može pokrenuti. Osobe sa hiperfunkcijom štitnjače trebaju se posavjetovati sa svojim liječnikom prije uzimanja pripravaka algi.