Škola nutricionizma

Objavljeno: 12.09.2015. 9:02 u kategoriji Novosti

Steknite nova i korisna znanja na opsežnoj Školi nutricionizma, gdje će jedan od predavača biti i Nutriformina Alma Bunić.

Nova, jedinstvena i stručna edukacija

Steknite moderna, perspektivna znanja – obogatite spektar svojih usluga, za bogatije
poslovanje i svakodnednicu!

Ako radite s ljudima, u području zdravlja i očuvanja kondicije, sigurno ste u svakodnevnom
kontaktu s pacijentima/klijentima dotakli i temu prehrane. Uz razne upite, bolja ili lošija
iskustva s raznim načinima prehrane i ostalim komentarima koje klijenti dijele s Vama,
vjerujemo da ste stigli i do zaključka kako je prehrana i suplementacija izuzetno bitan
faktor u postizanju rezultata Vaših klijenata.

Hrana je ono što nas gradi iznutra, daje nam snagu i zdravlje. Naravno, u slučaju da
konzumiramo što, kako i kada odgovara ukupnom stanju organizma te u skladu s
potrebama i zahtjevima naše svakodnevnice. Sve što znate o pravilnoj prehrani sada
možete upotpuniti, provjeriti i uklopiti u Vaš svakodnevni posao (ili „samo“ u privatnu
svakodnevnicu ).

Što sve učimo

Što su makro i mikro nutrijenti, što je piramida zdrave prehrane i koje su joj varijante.

Funkcija probavnog sustava, probavni enzimi, patogene i dobre bakterije probavnog
sustava i njihova funkcija/važnost za zdravlje cijelog organizma.

Koje su namirnice posebno bogatog sastava te kakav pozitivan učinak daju na zdravlje
čovjeka – kako takve namirnice najbolje konzumirati?

Dijetoterapija: prehrana po bolestima/smetnjama (giht, gastritis, upalne bolesti crijeva,
autoimune bolesti,pretilost, pothranjenost, …); poznavanje ispravne prehrane kod
narušenog zdravlja (primjena pravilne prehrane kod narušene homeostaze).

Dodaci prehrani – kako i kada pravilno primjenjivati dodatke prehrani; interakcije s
lijekovima; koji su kvalitetni, kako ih prepoznati.

Pravilna prehrana po dobnim i ostalim skupinama sa specifičnostima: prehrana djece,
adolescenata, zrele dobi, …prehrana trudnica, dojilja, sportaša, …

Moderne metode procjene stanja organizma – prednosti i nedostaci; kada koristiti koju
od navedenih metoda i zašto.

Metode izrade individualno prilagođenih planova prehrane.

Pravilna priprema namirnica – termička obrada, miksanje/blendanje, klijanje,
dehidriranje, …

Načini suvremene prehrane: makrobiotika, veganstvo i vegetarijanstvo, sirovojedstvo

Funkcionalna hrana – poznavanje sastava namirnica da dodatnom nutritivnom
vrijednošću i njihovo djelovanje na organizam – kada, koliko i kako ih primijeniti u
prehrani.

Nastava je organizirana kroz sedam modula

I Modul – Osnove nutricionizma
Makro i mikro nutrijenti, piramida zdrave prehrane. Fiziologija probavnog sustava –
funkcija usta, želuca, crijeva, gušterače, jetara; enzimi i mikroorganizmi važni za probavu,
patogeni mikrooorganizmi.

II Modul – Dijetoterapija, dijetetika
Prehrana po bolestima (giht, gastritis, upalne bolesti crijeva, autoimune bolesti, pretilost,
pothranjenost, …); poznavanje ispravne prehrane kod narušenog zdravlja (primjena
pravilne prehrane kod narušene homeostaze).

III Modul – Primjena suplemenata
Važnost dodataka prehrani, vrste i procjena kvalitete dodataka. Dodaci prehrani kod
narušenog zdravlja. Prehrana po specifičnim skupinama – pravilna prehrana trudnica i
dojilja, sportaša, posebnosti prehrane žena/muškaraca…

IV Modul – Prehrana za svaku dob
Prehrana dojenčadi, djece, adolescenata, odraslih, prehrana u starijoj dobi.
Moderne metode procjene stanja organizma – biorezonanca, kaliper, Bimed, Darkfield
analiza – metode procjene stanja organizma; prednosti i nedostaci; mjerenje vitamina,
minerala i potkožnog masnog tkiva.

V Modul – Metode i načini izrade individualnih jelovnika
Tablice kemijskog sastava namirnica. Program za izradu jelovnika.

VI Modul – Načini pripreme hrane
Kako pravilno pripremiti / obraditi namirnice (termički, miksanje, blendanje, mariniranje,
…).Načini suvremene prehrane – makrobiotika, veganska/vegetarijanska prehrana,
sirovojedstvo,… Funkcionalna hrana – poznavanje sastava namirnica da dodatnom
nutritivnom vrijednošću i njihovo djelovanje na organizam – kada, koliko i kako ih
primijeniti u prehrani?

VII Modul – Ponavljanje i priprema za završni ispit
Primjeri ispitnih pitanja; komentar domaćih zadaća; pitanja polaznika edukacije.

Dinamika i struktura predavanja

Dinamika i struktura predavanja:
SATNICA:135 sati
TEORIJA: 68 sati
PRAKTIČNA NASTAVA: 32 sata
VJEŽBE: 35 sati

Predavanja 1x mjesečno:
Petak, 17-20h
Subota i nedjelja, 09:00 – 17:00h s pauzom

Cijena edukacije:
8.500,00 kn + pdv
10% popusta za jednokratno plaćanje.
Cijena za pojedini modul edukacije = 1.600, 00 kn + pdv
moguće obročno plaćanje u 6 rata na račun škole.

Plan obročnog plaćanja:

  • Upisnina: 1500 kn + pdv
  • Prva rata: 1400 kn + pdv
  • Druga rata: 1400 kn + pdv
  • Treća rata: 1400 kn + pdv
  • Četvrta rata: 1400 kn + pdv
  • Peta rata: 1400 kn + pdv

Napomena: skripte i svi dodatni materijali uključeni su u cijenu.

Što dobivate školom nutricionizma?

Znanje kojim ćete upotpuniti Vaše trenutno zvanje te na taj način podići razinu Vaših
usluga.

Konkretna znanja i alate profesionalnih nutricionista sa višegodišnjim iskustvom u radu s
klijentima.

Samostalnost u izradi individualno prilagođenog plana prehrane i suplementacije (što
treba Vašem klijentu – hrana i dodaci prehrani – kada, koliko).

Sposobnost procjene stanja organizma i ukupnih potreba Vašeg klijenta kroz razgovor i
mjerenja, u cilju bržeg i lakšeg postizanje ciljeva klijenata.

Dodatne informacije

Voditeljice:
Alma Bunić, dipl.ing.nutricionist, wellness
manager, fitoterapeut
Nina Antunović, dipl.ing.nutricionist,
aromaterapeut

Školu organizira Galbanum – ustanova za obrazovanje odraslih. Dodatne informacije možete dobiti na njihovim web stranicama.