Radionica: Superhrana – puno zdravlja, malo hrane

Superhrana

Objavljeno: 08.11.2014. 14:23 u kategoriji Novosti

Možemo li uživati u hrani, a istovremeno pozitivno djelovati na naše zdravlje i izgled? Možemo!

Na ovoj radionici naučit ćemo Vas kako.

U suradnji s portalom SirovaHrana.hr zadovoljstvo nam je predstaviti radionicu “SuperHrana – puno zdravlja, malo hrane”. Suvremeni način života, ali i naša slabost prema gastronomskim užitcima često dovodi do narušavanja našeg izgleda i, još važnije, zdravlja hranom koju unosim. Treba li biti tako?

Što je to superhrana?

Superhrana su namirnice koje karakterizira veliko nutritivno bogatstvo, a smatramo ih ne samo hranom, već i lijekom. Super namirnice mogu spriječiti pojavu pojedinih bolesti, te pomoći u izlječenju postojećih. Kod super namirnica daleko je važnije poznavanje djelovanja i doziranja, u usporedbi s funkcionalnih namirnica.

Superhranu unosimo u organizam u sirovom i organskom obliku

Zbog suvremenog načina života jedemo nedovoljno hrane organskog podrijetla, te previše kuhane i na druge načine termički obrađene hrane. Time u organizam unosimo nedovoljno enzima i nutrijenata, koje je potrebno nadoknaditi.

Rješenje su supernamirnice, bogate vitaminima, mineralima, fitonutrijentima, proteinima, enzimima i koenzimima, te omega masnim kiselinama i esencijalnim aminokiselinama.

Super namirnice pomažu jačanju imuniteta, izgradnji kostiju, detoksikaciji organizma, te mineraliziraju organizam. Uz sve to, superhrana ima značajnu ulogu u gubljenju tjelesne mase, pa pomaže kod mršavljenja.

Koje namirnice smatramo superhranom?

Mnogo je visokovrijednih namirnica koje se mogu svrstati u tu kategoriju. Mi ćemo ovdje napraviti izbor od njih deset:

  • – Goji bobice
  • – Kakao
  • – Maca
  • – Pčelinji proizvodi
  • – Spirulina
  • – Alfa plavo zelene alge
  • – Morski fitoplanktoni
  • – Aloe vera
  • – Sjemenke konoplje
  • – Kokos i proizvodi od kokosa

Ponekad se ljudi odlučuju u potpunosti promijeniti način prehrane, no puno ćete za svoje zdravlje napraviti budete li koristili superhranu kao dodatak uobičajenoj prehrani. Čvrsto vjerujemo da bi naš svakodnevni jelovnik trebao biti obogaćen s barem tri super namirnice dnevno.

O našoj radionici

Radionicom želimo, uz opuštenu atmosferu, razgovor i zabavu, predstaviti super hranu, njene nutritivne vrijednosti i način pripreme jela.

Naučit ćemo praviti shake, špagete od bundeve u umaku od kurkume i kokosa, salatu s konopljom i krekere od chija sjemenki. Za desert ćemo napraviti kolačiće od goji bobica i kokosa, te supersmoothie.

Radionica će biti savjetovanje s nutricionistom i ugodno druženje uz zdravu hranu.

Na radionici ćete dobiti skriptu sa svim receptima.
Cijena radionice po osobi: 250 kn

Voditeljice radionice: Alma Bunić, mag. nutricionist i Mihaela Devescovi
Mjesto: Bulvanova 20, IV kat
Trajanje: od 17:00 do 20:00 sati
Vrijeme: petak, 14.11.2014.

Broj mjesta je ograničen, pa požurite s prijavom.

Radionica se održava u suradnji s bio&bio trgovinama, koje su i sponzori radionice, pa možemo biti sigurni da se koriste samo organsko uzgojene namirnice.

Prijaviti se zaprimaju putem e-mail-a mihaela@sirovahrana.hr

Sve polaznike radionice Nutriforma dodatno nagrađuje poklon bonom od 100,00 kn za sve naše usluge. Vidimo se!