Modrozelena alga – Spirulina Max

Objavljeno: 09.11.2013. 0:00 u kategoriji Calivita Internacional

Alga Spirulina predstavlja idealnu nadopunu prehrani zbog savršenog sastava i lake probavljivosti. Sadrži vitamine i minerale, obilje antioksidansa (S.O.D.), klorofil i sve esencijalne aminokiseline.

Alga Spirulina predstavlja idealnu nadopunu prehrani zbog savršenog sastava i lake probavljivosti. Sadrži vitamine i minerale, obilje antioksidansa (S.O.D.), klorofil i sve esencijalne aminokiseline. Idealna nadopuna prehrani čovjeka 21. stoljeća.

Alge sadrže znatno više vitamina i minerala od većine tradicionalnih namirnica, pa se zato, posebno u novije vrijeme, sve češće koriste kao prirodni dodaci prehrani, odnosno kao sredstva za jačanje organizma. Od mnogobrojnih vrsta algi posebno se izdvaja spirulina – modrozelena spiralna alga. Spirulina ima gotovo savršen sastav. Sadrži punovrijedne, lako probavljive bjelančevine i esencijalne aminokiseline. Također sadrži sve vitamine B-kompleksa, uključujući i B12 te vitamine C, E i A. Sve vrste algi sadrže velike količine raznovrsnih minerala i oligoelemenata, po čemu su jedinstvene u živom svijetu na Zemlji.To je i razlog što se iz njih industrijski dobivaju, između ostalog i jod, brom i mangan. Sadrži još i linolnu kiselinu, RNK, odnosno DNK. Posebno je bogata jodom i kalijem, zbog čega se preporučuje osobama na dužoj terapiji diureticima. Sadrži i velike količine klorofila koji je neophodan u regenerativnim procesima, a pokazuje i antibakterijsko, kao i deodorantsko djelovanje. Prema dosadašnjim spoznajama, alge jačaju imunitet, odnosno otpornost organizma na bolesti, pomažu probavne procese i sudjeluju u odstranjivanju štetnih i toksičnih tvari iz tijela. Povoljno djeluju u obrani od degenerativnih bolesti. Pokazuju i blagotvorno zaštitno djelovanje u obrani od zloćudnih tumora (jačanjem procesa imunološkog nadzora), a u svojstvu antioksidansa pomažu u neutralizaciji slobodnih radikala. U novije vrijeme mnogi se istraživači liječnici i biokemičari okreću istraživanju algi. Rezultati proučavanja pokazuju izuzetno povoljno djelovanje algi u obrani od virusnih infekcija. Dokazano je da povoljno djeluju na virus herpesa i A-influence. U Japanu se na temelju istraživanja smatra da alge u izvjesnoj mjeri djeluju kao zaštita od radioaktivnog (nuklearnog i rendgenskog) zračenja porijeklom iz životne sredine.

Nedvojbeno je dokazano da alge jačaju imunitet, odnosno da vežu i neutraliziraju slobodne radikale.

Pažnja

Osobe sa hiperfunkcijom štitnjače trebaju se konzultirati sa svojim liječnikom.

 

60 tableta

Sastav jedne tablete

Spirulina mikroalga    500 mg

Upotreba

2-3 tablete dnevno ili prema savjetu stručnjaka.