Mjerenje vitamina i minerala u tijelu

Objavljeno: 30.05.2014. 6:38 u kategoriji Novosti

Nije dobro uzimati dodatke prehrani bez znanja što je organizmu zaista potrebno.
Nutriforma Vam sada može ponuditi uslugu mjerenja vitamina i minerala u tijelu.

Bezbolna metoda brzog otkrivanja vitaminsko-mineralnog statusa vašeg organizma. Testiranje količine vitamina i minerala može se izvršiti putem otpornosti kože na organometru BIMED999S.

To je bezbolna pretraga koja pokazuje trenutnu koncentraciju određenih vitamina i minerala u organizmu, te se kod eventualnih nedostataka preporučuje ciljano uzimanje vitamina ili minerala.

Ako niste znali u organizmu također postoje točke u kojima se može detektirati prisutnost teških metala u organizmu, te količina kiselina kako želučane tako i žućne te pojedini enzimi.

Na osnovo navedenih vrijednosti određuje se potreban unos namirnica koje su izvor pojedinih vitamina i minerala te dodaci prehrani koji se daju samo onda ako su deficiti izraženi tj ako skala pokazuje vrijednosti manje od 35.

Metodu je prije 40-tak godina otkrio dr.Voll i zasniva se na činjenici da se određene tvari koncentriraju na točno lociranim točkam na koži, a to su uglavnom poznate akupunkturne točke.

Deficit pojedinog vitamina ili minerala može izazvati čitav niz problema u organizmu : pojačana potreba za hranom, opadanje kose, gubitak energije, pospanost . Kod sportaša smanjen kapacitet pluća, grćevi u mišićima, slabljenje mišića, slabljenje štitnjaće i sl. Narvano bitno je napomenuti da se i adekvatnim unosom minerala smanjuje i sama kisleost u organizmu, mišićima.

Sadržaj enzima u organizmu je od velike važnosti kako zbog mogućeg razvoja bolesti, alergija tako i zbog pojačanog zadržavanja kiselina u organizmu.

NE UZIMAJTE DODATKE PREHRANI, A DA NE ZNATE ŠTA VAM JE ZAISTA POTREBNO.

PREVENIRAJTE MOGUĆE BOLESTI I NA VRIJEME MJENAJTE PREHRANU I DODATKE PREHRANI.