GINKO + 15 ANTIOKSIDANSA Ginko + Antioksidansi (Mega Protect 4Life)

Objavljeno: 08.11.2013. 12:20 u kategoriji Calivita Internacional

Izuzetna formula gingko bilobe u kombinaciji s još 15 prirodnih antioksidanata. Ovaj nezaobilazni proizvod predstavlja mega zaštitu za stanice organizma i idealnog saveznika protiv starenja.

Izuzetna formula gingko bilobe u kombinaciji s još 15 prirodnih antioksidanata. Ovaj nezaobilazni proizvod predstavlja mega zaštitu za stanice organizma i idealnog saveznika protiv starenja.

Slobodni radikali, koji nastaju tijekom staničnog metabolizma, oštećuju komponente svake stanice, od stanične membrane do molekule DNA. Smatraju se jednim od glavnih čimbenika starenja i razvoja bolesti. Zbog ubrzanog tempa i načina života te zagađene životne sredine organizam suvremenog čovjeka izložen je većoj razini oksidativnog stresa. Zato je organizmu dobro došla nadopuna prehrane tvarima koje imaju antioksidativni učinak. Najvažnije pravilo pri upotrebi antioksidansa, ukoliko želimo postići maksimalan učinak, je njihova kombinacija. Naime, antioksidativno djelovanje kombinacije aktivnih tvari je višestruko jače u odnosu na njihovo pojedinačno djelovanje, zahvaljujući njihovom sinergizmu. Iz toga proizlazi i naziv proizvoda Mega Protect 4 Life, što u prijevodu znači mega zaštita za život. Vitamin C ima izraženu antioksidativnu funkciju, povećava pokretljivost leukocita i tako jača imunitet, potiče stvaranje interferona, štiti od stresa i kancerogenih tvari te ima ulogu u pregradnji kolesterola i njegovoj redukciji u krvi. Vitamin E je antioksidans koji specifično djeluje, kao i koenzim Q10, u zaštiti masnih dijelova stanične membrane od djelovanja slobodnih radikala. Ovaj je vitamin odavna prepoznat kao zaštitnik srca i krvnih žila jer sprječava stvaranje ugrušaka. Može značajno olakšati tegobe oboljelih od Parkinsonove bolesti, jer usporava pojavu tremora i simptome gubitka ravnoteže i ukočenost. Beta-karoten štiti od infekcija dišnih puteva i održava zdravlje kože, vida, kose, zubi i desni. Selen usporava starenje tkiva, neutralizira djelovanje različitih kancerogenih tvari i štiti od nastanka nekih oblika raka. Ublažava pojavu valova vrućine u menopauzi i ostalih tegoba kod žena te dobi. Polifenoli, aktivne tvari zelenog čaja imaju jako antioksidativno djelovanje. Njegovim korištenjem možemo pomoći u regulaciji tlaka te razine šećera u krvi. Zabilježeno je da je, u dijelovima svijeta gdje se zeleni čaj redovito pije, pojava raka daleko manja, a zasluga se pripisuje antioksidativnoj zaštiti polifenola.

Kod sve izraženijih i brojnijih problema sa cirkulacijom ljudi, s razlogom, posežu za ginkom. Ginko je izuzetna biljka koju je Darwin nazivao živim fosilom, a neki današnji primjerci stari su preko 3000 godina. Njezino lišće i sjeme već se stoljećima koriste u staroj kineskoj medicini, prvenstveno za liječenje astme, bolesti bronhija i pluća, kao i za poboljšanje periferne i moždane cirkulacije krvi. Istraživanja ljekovitih djelovanja ginka ukazuju na njegov snažan antioksidativni učinak, prvenstveno zbog visoke koncentracije flavonoida. Ginko poboljšava memoriju i druge moždane aktivnosti, djeluje blago antidepresivno, anksiolitički te je koristan za osobe koje pate od migrene. Olakšava tegobe kod astme, alergija, Alzheimerove bolesti, kao i kod kardiovaskularnih bolesti. U krvnim žilama djeluje antiagregacijski, odnosno sprječava trombozu. Pospješuje iskorištavanje glukoze, pa je koristan i za dijabetičare. Regulira krvni tlak. Poželjno ga je koristiti ako postoje problemi sa zujanjem u ušima, slabijim sluhom uslijed starosti, slabljenjem vida, vrtoglavicom, impotencijom. S obzirom da općenito utječe na cirkulaciju, korištenje ginka smanjuje neugodnosti vezane uz proces starenja, povećava radne sposobnosti, ubrzava zarastanje rana i olakšava oporavak kod upale vena.

Dokazano je da korištenje ginka u kombinaciji s ostalim antioksidansima pojačava navedene učinke samoga ginka, a opća korist za organizam daleko je šira. Mega protect 4 life sa svojih šesnaest antioksidansa predstavlja pravu životnu zaštitu za svaki organizam.

90 tableta

Sastav jedne tablete

Ekstrakt ginko bilobe
(std.24% flavoglikozid)    10 mg

Ekstrakt zelenog čaja
(std.20% polifenola)   7,5 mg

Ekstrakt borovnice
(std. 25% antocianina)   2,5 mg

Beta karoten    5 mg

Retinol    750 mcg

Likopen kompleks    2,5 mg

Vitamin C    50 mg

Askorbil palmitat    50 mg

Tokoferol kompleks    50 I.J.

Selen    25 mcg

Cink    4 mg

Mangan    1 mg

Koenzim Q10    5 mg

L-cistein    50 mg

L-glutation    5 mg

Alfa-lipoinska kiselina    50 mcg

Upotreba

1- 3 tablete dnevno ili prema savjetu stručnjaka